Inschrijven voorjaarscompetitie 2023

29 oktober 2022


De voorbereidingen voor de voorjaarscompetitie 2023 zijn gestart. Alleen senioren kunnen zich weer opgeven. Junioren hebben een Tennis Alles-in-1 pakket, waardoor zij al ingeschreven zijn voor de competitie.  

Waarvoor kunnen senioren zich inschrijven?

De vereniging faciliteert voor senioren KNLTB-competities op de volgende avonden en dagen:

  1. Alle soorten KNLTB-competities die overdag worden georganiseerd
  2. KNLTB-najaar Midden/Landelijk op vrijdagavondcompetitie voor maximaal 8 teams
  3. KNLTB-najaar Midden/Landelijk op zaterdag voor maximaal 8 teams
  4. KNLTB-najaar Midden/Landelijk op zondag voor maximaal 8 teams  

Het maximaal aantal teams wordt bepaald door de baanbezetting, trainingen en mogelijkheden voor vrij spelen. De speeldata voor de voorjaarscompetitie staan in onderstaand schema:  

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er op vrijdagavond 'om de week' gespeeld. Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. Indien de twee competitiesoorten binnen de bandbreedte van 2,00 punten vallen conform de klassenvolgorde dan kan dit zonder dispensatie.

Competitiebijdrage

De kosten voor deelname aan de voorjaarscompetitie bedragen op zaterdag en zondag €90 per seniorenteam (7 wedstrijddagen). Voor de vrijdagavondcompetitie is de bijdrage €65 per team (5 wedstrijddagen).  

Inschrijfvoorwaarden voor senioren

Het volledige overzicht van inschrijfvoorwaarden voor competitiedeelname (voor senioren) is op deze website te vinden. Door je in te schrijven voor de competitie, verklaar je akkoord te gaan met deze voorwaarden. Een paar voorwaarden lichten we eruit:

  • Om aan de competitie deel te kunnen nemen dient minimaal één speler/ster per team in het bezit te zijn van een VCL (Vereniging Competitie Leider) certificaat of bereid zijn om deze cursus te volgen. De vereniging vergoedt de kosten van de cursus.
  • Indien je je na inschrijving terugtrekt uit de competitie of op een bepaalde wedstrijddag niet op komt dagen, wordt daar een boete van €90 voor opgelegd. Deze boete wordt verhaald op het betreffende team (via de captain) of individu.  

Hoe kun je je inschrijven?

Mail naar: [email protected] met vermelding in welke competitiesoort en op welke dag/avond  je wilt deelnemen. Als je je als team aanmeldt, vermeldt dan alle deelnemers met naam en bondsnummer, en geef aan wie de captain is en wie in het bezit is van een geldig VCL certificaat of wie bereid is om deze cursus of vervolgcursus VCL te gaan volgen.    

Sluiting inschrijfdatum 31december 2022  

Vragen?

Voor vragen over de competitie kun je terecht bij Wil van den Buijs – competitieleider senioren – [email protected]   

Nieuwscategorieën