Tennis Alles-in-1

Wat is Tennis Alles-in-1?

Tennis Alles-in-1 is de abonnementsvorm voor junioren met het (1) lidmaatschap, de (2) competitie, het meedoen aan (3) clubevenementen én de (4) tennislessen.  

Waarom Tennis Alles-in-1?

Met Tennis Alles-in-1 zitten onze junioren niet meer alleen op tennisles, maar op tennis. De kids gaan hierdoor méér tennissen, spelen wedstrijden en ze doen mee aan verschillende clubactiviteiten. Kinderen ervaren meer teamgevoel, ze gaan beter tennissen én daardoor staan met meer lol op de tennisbaan. Hierdoor blijven ze langer met plezier tennissen!  

Verschillende pakketten

LTC De Gelenberg biedt drie verschillende pakketten voor junioren aan:

1. Lidmaatschap

Je bent juniorlid van LTC De Gelenberg als je vóór 1 januari van het huidige jaar jonger bent dan 17 jaar. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december). Je kunt je inschrijven voor het lidmaatschap van de LTC De Gelenberg via het inschrijfformulier (als je al lid bent dan vult je het inschrijfformulier niet in). Je maakt gelijk de keuze voor het betreffende Tennis Alles-in-1-pakket. Jaarlijks kun je 1x het Alles-in-1-pakket wijzigen. De kosten van het juniorenlidmaatschap zijn in alle pakketten inbegrepen.  

2. Competitie

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. In totaal doen in het hele land zo'n 20.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar! De Tenniskids competitie wordt georganiseerd in het voor- en najaar. Je wordt hiervoor door de vereniging (in overleg met de trainers) ingedeeld in een team. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Meer informatie over de Tenniskids competitie vindt je op de website van Tenniskids en op onze website.  

Juniorencompetitie

Voor de oudere junioren (vanaf 11-12 jaar) van de vereniging wordt de voorjaar- en najaarscompetitie georganiseerd. Zowel de voorjaars- als najaarscompetitie duurt 7 speeldagen. In principe wordt op zondagen gespeeld. Meer informatie over de juniorencompetitie vindt je op onze website. De kosten voor het meedoen aan de competitie is in alle pakketten inbegrepen.  

3. Evenementen

De vereniging organiseert twee toernooien per jaar die onder prestatieve toernooien vallen:

  1. Open Jeugd Toernooi
  2. Clubkampioenschappen

Voor onze junioren voor wie gezelligheid, ontmoeting en tennisplezier voorop staan organiseert LTC De Gelenberg diverse evenementen. Het zijn evenementen waar jaarlijks weer naar uitgekeken wordt. Voor deze evenementen geldt de Olympische gedachte: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, ook al kan het er af en toe fanatiek aan toe gaan. De evenementen worden vaak op een dag in het weekend georganiseerd. De vereniging organiseert de volgende gezelligheidsevenementen:

  1. Jong-oud toernooi
  2. Oliebol Event
  3. Maak kennis met tennis
  4. Niet-tennis activiteit

Meer informatie over deze evenementen vind je op onze website. Het meedoen aan de evenementen is in alle pakketten inbegrepen. Er worden geen extra deelnamekosten in rekening gebracht (in tegenstelling tot hetgeen gebruikelijk was voor de invoering van Tennis Alles-in-1).  

4. Tennislessen

Als je kiest voor pakket Plus of Top dan krijg je ook tennislessen. Het meest populaire pakket volgens de KNLTB is het Plus-pakket. Daarom adviseert de vereniging haar junioren voor dit pakket te kiezen.

Tennisorganisatie Remi de Jager verzorgt de lessen en trainingen voor onze vereniging. Zij werken met twee trainingsblokken per jaar: de zomer- en wintertraining. De zomertrainingen starten in februari en eindigen in juli. De wintertrainingen starten in september en eindigen in januari. Tijdens schoolvakanties wordt niet gelest. Zowel de zomer- als wintertrainingen duren 17 weken. In elke cyclus (zomer en winter) zal het complete arsenaal aan slagen aan de orde komen. Om dit goed uit te kunnen voeren, worden de deelnemers ingedeeld naar leeftijd en niveau.

Plus-pakket

In principe wordt er in groepjes van 4 gelest. De lessen duren 60 minuten. Afhankelijk van de deelname en beschikbaarheid van lessers kan de tennisschool hiervan afwijken.

Top-pakket

Voor kinderen die meer uit zichzelf willen halen is het Tennis Alles-in-1 Toppakket opgezet. Het pakket bevat een tweede trainingsmoment in de week. Spelers van verschillende verenigingen, met een bovengemiddelde inzet en meer talent (aanleg) dan de gemiddelde verenigingsspeler worden hiervoor bij elkaar gebracht om een optimale trainingsgroep te vormen.

Voor de junioren in Groen en Geel wordt de 2e training in groepen van 6 tot 8 gelest. De lessen duren 90 minuten. Voor de tenniskids in Rood en Oranje wordt er gelest in groepjes van 4 tot 6. Deze lessen duren 60 minuten. Afhankelijk van de deelname en beschikbaarheid van lessers kan de tennisschool afwijken van groepsgrootte en/of lesduur.

De tennislessen zijn uitsluitend in het Plus- en Toppakket inbegrepen. Je hoeft hiervoor dus niet meer apart te betalen aan de tennisschool.  

Tussentijds lid worden

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december), maar je kunt ook gedurende het jaar lid worden. De pakketkosten worden voor het eerste lidmaatschapsjaar naar rato van het nog resterende aantal maanden van het jaar in rekening gebracht.

Als je kiest voor het Plus of Toppakket moeten we bekijken of er mogelijkheden zijn om tussentijds in te stromen in een lesgroep. Dit zal de trainer in overleg met je doen.  

Opzeggen lidmaatschap

Als je jouw lidmaatschap vanaf 1 januari wilt opzeggen, moet je dit uiterlijk 4 december schriftelijk aangeven bij de ledenadministratie van de vereniging. De pakketkosten worden vanaf het moment dat je geen lid meer bent stop gezet (dus vanaf 1 januari). Tussentijds opzeggen is niet mogelijk.

Heb je jouw lidmaatschap opgezegd terwijl je wel tennislessen volgt tijdens de wintercyclus, dan mag je deze lescyclus afmaken. Vrij spelen mag niet meer, als je geen lid meer bent.  

Wijzigen van het Tennis Alles-in-1-pakket

Je zit uiteraard niet vast aan de pakketkeuze die je hebt gemaakt. Tussentijds kun je van pakket wisselen, maar hieraan zijn een paar regels verbonden.

Het wisselen van pakket is gekoppeld aan de lescyclus, dus aan de zomer- en winterlessen. Als je van pakket wilt wisselen dat moet je dat tijdig en voorafgaand aan een nieuwe lescyclus doen. Dus als je tijdens de zomercyclus wilt wisselen, dan kan dat vanaf de nieuwe wintercyclus. En natuurlijk ook andersom.

Je kunt tijdens het jaar twee keer wisselen van pakket. Je moet vóór 18 augustus de wijziging doorgeven om tijdens de wintercyclus het pakket naar keuze te hebben. Om tijdens de zomercyclus het juiste pakket te hebben moet je vóór 4 december de wijziging doorgegeven hebben. Geef je geen wijzigingen door of je geeft je wijziging te laat door, dan houd je in hetzelfde pakket. Je moet wel te allen tijde vóór beide data (18 augustus en 4 december) je beschikbaarheid en/of verhinderingen doorgeven aan de tennisschool.  

Betalen van de pakketkosten

Het betalen van de pakketkosten kan op de volgende manieren:

  1. 1x per jaar - in maart wordt het totaalbedrag afgeschreven
  2. 4x per jaar - in maart, juni, september en december, wordt een kwart van het totaalbedrag afgeschreven

De betalingen vinden plaats door middel van automatische incasso. Als je kiest voor jaarlijks betalen en je wijzigt het pakket in het betreffende jaar, dan worden meer- of minderkosten met je verrekend.

Meedoen aan competitie en evenementen

Het grote voordeel van Tennis Alles-in-1 is dat jij, door het kiezen van een pakket, je direct al hebt opgegeven voor de competitie en evenementen. Je hoeft je dus nergens meer voor in te schrijven!

Aan het begin van het tennisseizoen wordt de kalender gepubliceerd en dat weet je op welke dagen je mag tennissen. Je beschikbaarheid en verhinderingen opgeven aan de tennisschool is nog het enige dat je aanvullend moet invullen. De rest is al geregeld.

Mocht je niet aan bepaalde activiteiten willen deelnemen of je bent verhinderd, dan moet jij je afmelden voor de betreffende activiteit. Afmeldingen voor activiteiten worden niet verrekend of in mindering gebracht op de pakketprijs.

Vragen?

De veel gestelde vragen kun je hier lezen. Staat je vraag er niet tussen, dan kun je jouw vraag stellen aan: [email protected].