KNLTB-ledenpas

Als je lid wordt van LTC De Gelenberg, word je daarmee ook lid van de KNLTB. En dat heeft vele voordelen!

Zo geeft de KNLTB-ledenpas toegang tot ons tennispark en het bied je de mogelijkheid om een baan af te hangen.

Daarnaast geeft de pas je toegang tot alle officiële competities, duizenden open toernooien per jaar. Ook heeft de KNLTB voor alle verenigingen een collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Deze verzekering is automatisch gekoppeld aan het lidmaatschap. Bovendien krijg je korting op toegangskaarten voor tennisevenementen in Nederland. 

Competities en toernooien 

Als KNLTB-lid heb je toegang tot alle officiële competities op landelijk, regionaal en districtsniveau en duizenden open toernooien per jaar. Alleen KNLTB-leden mogen meedoen aan deze competities en toernooien. Als je je wilt meten met andere tennissers is een KNLTB-lidmaatschap dus onontbeerlijk! 

Gekwalificeerde tennisleraren

Een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging heeft altijd gekwalificeerde tennisleraren in dienst. Zo weet je zeker dat je de goede techniek, vaardigheden en spelinzicht leert. 

Volg je vorderingen

Speciaal voor wedstrijdspelers heeft de KNLTB het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS) ontwikkeld. Met dat systeem kun je snel en gemakkelijk je vorderingen volgen. Aan het begin van het jaar berekent de KNLTB je speelsterkte. Iedere keer als je competitie- of toernooiwedstrijden speelt wordt het resultaat verwerkt in je rating: win je van iemand met een hogere speelsterkte dan wordt jouw rating beter, verlies je van iemand met een lagere speelsterkte dan wordt jouw rating lager. Zo kun je op elk moment aan je rating zien hoe je het doet. 

MijnKNLTB

Als KNLTB-lid kun je je aanmelden voor MijnKNLTB. In MijnKNLTB kun je (onder andere) je prestaties bekijken en competitieteams volgen. Daarnaast doen de KNLTB-sponsors regelmatig interessante aanbiedingen aan KNLTB-leden.

Foto op je ledenpas

Je ledenpas is meerdere jaren geldig. Als je een meer recente foto wil gaan gebruiken, kun je deze ieder moment aanbieden aan onze ledenadmininstratie. De pasfoto kun je insturen via de clubapp. Dat gaat erg makkelijk want je kunt direct met je smartphone een foto van jezelf maken en met een druk op de knop verzenden. Maar ook kun je jouw pasfoto sturen naar [email protected] of via hetzelfde emailadres een afspraak maken om de foto af te geven.

Let op! De foto die je aanmaakt via de KNLTB clubapp komt dus bij de KNLTB via de ledenadministrateur binnen als nieuwe pasfoto voor op je tennispas. Het is niet zomaar een leuke foto die je als profielfoto gebruikt zoals bijvoorbeeld bij Whatsapp of Facebook. Niet iedere foto kan gebruikt worden.

Zorg dat je:

  • duidelijk herkenbaar in beeld bent;
  • jouw hoofd voor ongeveer 2/3 van de fotobreedte in beeld hebt;
  • zonder zonnebril, pet, muts ed. of de foto staat;
  • als bestandstype ‘ jpg’ gebruikt;
  • de verhouding breedte/hoogte circa ¾ gebruikt;
  • het formaat tenminste 300/400 pixels heeft;
  • je achternaam en voornaam als bestandsnaam toevoegt aan de foto.

Mocht de nieuwe pasfoto niet voldoen aan de KNLTB-eisen, dan wordt deze afgekeurd. Daarover krijg je niet automatisch bericht. Maar je ziet dat jouw oude foto is teruggezet.

N.B.: Hou er rekening mee dat de KNLTB-pasjes voor bestaande leden waarvan de geldigheid is verstreken, in januari/ februari gemaakt worden.