Tennislessen

Leden van LTC De Gelenberg kunnen tennislessen volgen; je moet wel lid zijn, met uitzondering van een proefles. Tennisorganisatie Remi de Jager verzorgt de lessen en trainingen voor onze vereniging. Zij werken met twee trainingsblokken per jaar: de zomer- en wintertraining.

De zomertrainingen starten in maart en eindigen in juli. De wintertrainingen starten in september en eindigen in januari. Tijdens schoolvakanties wordt niet gelest.

In elke serie zal het complete arsenaal aan slagen aan de orde komen. Om dit goed uit te kunnen voeren, worden de deelnemers ingedeeld naar leeftijd en niveau. Iedereen vanaf vier jaar kan terecht.

Tenniskids

De KNLTB heeft op basis van onderzoek een speciale methode ontwikkeld om kinderen van 4 tot 11 spelenderwijs kennis te laten maken met tennis. Informatie over deze methode vind je op de website van Tenniskids. Ze leren op een kleiner veld om te gaan met een bal en racket. Stapsgewijs kunnen ze doorgroeien naar het jeugdtennis.  

De tennisschool geeft les volgens deze beproefde methode in de kleuren Rood, Oranje en Groen.

Jeugdtennis en Regiotraining

Voor de doelgroep jongeren van 12 tot 18 jaar wordt tennis pas echt leuk als je beter gaat spelen en wedstrijden gaat winnen. Daarom ligt de focus bij deze groep op de technische- en motorische ontwikkeling.

In de wetenschap dat het bij deze leeftijd heel belangrijk is plezier te hebben in tennis, wordt bij de indeling zoveel mogelijk aan de wensen van deze jongeren tegemoet gekomen.

Voor kinderen die meer uit zichzelf willen halen is er Regiotraining opgezet. Regiotraining is altijd een tweede trainingsmoment in de week. Spelers van verschillende verenigingen, met een bovengemiddelde inzet en meer talent (aanleg) dan de gemiddelde verenigingsspeler worden hiervoor bij elkaar gebracht om een optimale trainingsgroep te vormen.

Senioren, voor zowel 18+ als 50+

Vanaf 18 jaar zijn tennissers senioren. De aanpak van de lessen wijkt niet veel af van het jeugdtennis. Dat wil zeggen, ook hierbij wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de wensen van de doelgroep. In de praktijk blijkt dat senioren zich vaak op een specifiek onderdeel willen verbeteren.

Voor vijftigplussers die overdag tijd hebben worden door de tennisschool regelmatig speciale events georganiseerd. Deze staan vooral in het teken van tactisch dubbelspel en het sociaal aspect.

Inschrijven voor tennislessen kun je op de site van de tennisschool doen. Junioren schrijven zich niet in, zij maken een keuze uit een Tennis Alles-in-1-pakket.

Prijzen tennisles 

Klik HIER voor de prijzen van de lessen.