Wedstrijden spelen: de laddercompetitie (VERVALLEN)

08 maart 2021


Update 10-03-21: KNLTB geeft aan dat interne competitie, laddercomeptitie of clubkampioenschappen nog niet zijn toegestaan. Onderstaand initiatief komt daarom te vervallen

De voorjaarscompetitie is uitgesteld tot mei en onze clubkampioenschappen staan nog niet op de kalender. Door de Corona-maatregelen is het dus nog steeds niet mogelijk om wedstrijden te spelen. Toch is er behoefte onder onze leden om wedstrijden te spelen en daarom zetten we een interne laddercompetitie op.

Laddercompetitie

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - individueel kunnen uitdagen tot een tenniswedstrijd met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. 

De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend gericht is op leden van LTC De Gelenberg.Er zijn drie categoriƫn:

  1. Dames enkelspel
  2. Heren enkelspel
  3. Junioren enkelspel GEEL (12 t/m 17 jaar)

Inschrijven

Inschrijven kun je heel eenvoudig doen in de Clubapp op je smartphone. Ga hiervoor naar Spelen > Wedstrijden > Laddercompetitie'. Klik de betreffende laddercompetitie aan en druk op de oranje inschrijfknop. Bevestig de popup met 'Ok'

We hebben er voor gekozen om de ladder alleen senioren en junioren vanaf 12 jaar te organiseren, omdat deze categoriƫn zelfstandig en zonder begeleiding wedstrijden kunnen spelen. Vanwege de Corona-maatregelen is het park namelijk alleen toegankelijk voor spelers.

Spelregels (uitdagen, accpeteren, uitslagen)

  1. Uitdagen: Je spreekt af met medespelers door 'uitdagingen' te verzenden via de Clubapp op je smartphone. Zodra een lid je uitdaagt wordt er een mail naar je gestuurd. 
  2. Accepteren:Zodra het uitgedaagde lid de datum en tijdstip passend vindt kun je de uitdaging accepteren via de ontvangen e-mail. Hierna wordt er automatisch een wedstrijd aangemaakt in het systeem en kan de toekomstige wedstrijd plaatsvinden. Na het klikken op de betreffende link wordt het lid doorverwezen naar de Clubsite omgeving om de uitdaging te accepteren of af te wijzen. Na het accepteren van een uitdaging wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar de tegenstander.
  3. Uitslagen: Het invoeren van uitslagen wordt gedaan door de leden zelf via de website-inlog. Dit is alleen mogelijk als er een wedstrijd is afgerond.

Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets. Een eventuele 3e set is een supertiebreak. 

De laddercompetitie begint 20 maart en duurt tot en met 3 mei. Vanaf 20 maart kun je uitdagen. Schrijf je nu in en speel je wedstrijden! Veel plezier.

De laddercompetitie is een nieuw evenement en het kan dus zijn dat je vragen hebt. Vragen kun je stellen via [email protected].

 

Nieuwscategorieën