Overdragen van bardienst niet meer mogelijk

06 november 2021


Het overdragen van je bardienst aan het einde van de avond is helaas niet meer mogelijk. We constateren dat het te vaak voorkomt dat het clubhuis niet of onvoldoende opgeruimd achter gelaten wordt, nadat de bardienst formeel is afgelopen en “overgedragen” wordt aan de mensen die nog graag willen blijven.

Het lijkt erop dat er, na overdracht van de bardienst, te weinig mensen zijn die zich verantwoordelijk voelen om het clubhuis netjes achter te laten. Het gevolg is dat onze vrijwilligers de dag erna de rotzooi kunnen opruimen. Inmiddels is het geen incident meer, maar komt het structureel voor. Gevolg is dat vrijwilligers hun taken neerleggen.

Hoe verder?

De bardienst stopt formeel om 23.00 uur. Het bestuur snapt uiteraard heel goed dat er avonden zijn dat het gezellig is en dat 23.00 uur net iets te vroeg is om naar huis te gaan. Om deze reden introduceren we een extra bardienst van 20.00 tot 24.00 uur, zodat er altijd een verantwoordelijke is die erop aangesproken kan worden als dat nodig mocht zijn.

Op de volgende dagen wordt deze extra bardienst ingeroosterd:

  • donderdagavond tijdens de herenavond
  • vrijdagavond tijdens competitieavonden

Sluitingstijd

De sluitingstijd van het clubhuis is 24.00 uur. Dat is namelijk de door de overheid opgelegde sluitingstijd vanwege de aanhoudende corona-maatregelen. De extra bardienst eindigt dus gelijktijdig met de sluitingstijd, zodat de bardiender het clubhuis tijdig en opgeruimd kan afsluiten.

Dus als we ons allemaal houden aan deze nieuwe regel, dan is de verwachting van het bestuur dat het clubhuis er na een gezellige avond altijd netjes en opgeruimd uit ziet.

Aangepaste Corona-maatregelen

De door de overheid aangekondigde aangescherpte corona-maatregelen hebben ook impact voor het gebruik van ons clubhuis. Gelukkig is het moeten controleren bij ingang van het park van de baan, maar we zullen wel moeten gaan controleren op het Corona Toegangs Bewijs bij gebruik van het clubhuis. Het bestuur heeft besloten dat dit alleen van toepassing is op momenten dat de bar geopend is, en dat de bardienst de meest aangewezen persoon is om de controle uit te voeren.

We realiseren ons dat dit wellicht tot vervelende situaties kan leiden. We kunnen deze maatregel echter niet naast ons neerleggen, zeker gezien het feit dat de overheid heeft aangekondigd strenger te gaan controleren en handhaven. Kun je geen Corona Toegangs Bewijs laten zien, blijf dat buiten het clubhuis.

Mocht je hierover in discussie willen, doe dat dan niet bij de vrijwilliger die bardienst doet, maar wend je tot het bestuur.

We hopen en verwachten je medewerking.       

Nieuwscategorieën