Corona-update: junioren mogen weer lessen

27 april 2020


De junioren mogen weer tennissen. Het kabinet heeft de maatregelen versoepeld, zodat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april buiten met elkaar mogen sporten. De leeftijdsgroep 13-18 jaar zal daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. Hoe nu verder?

Protocol

De KNLTB heeft een protocol voor junioren t/m 18 jaar uitgewerkt voor verenigingen, spelers en leraren met aandacht voor het park, de baan en de bal. Dit protocol is zowel afgestemd met NOC*NSF als RIVM en VSG (Vereniging Sport & Gemeenten).

Verenigingen moeten dit protocol, vergezeld van wijze waarop wij als vereniging invulling geven aan dit protocol, voorleggen aan gemeente ter goedkeuring. Wij leggen het protocol van onze vereniging morgen voor aan de gemeente Druten.  

Spelregels

LTC De Gelenberg gaat vanaf 29 april uitsluitend open voor junioren die tennisles hebben. Vrijspelen voor junioren en senioren blijft niet toegestaan.

  • De lessen gaan we op een veilige en beheersbare manier weer opstarten;
  • Het onderstaande geldt voor de periode van woensdag 29 april tot en met dinsdag 19 mei. Vanaf 20 mei kunnen er weer nieuwe maatregelen gelden, die invloed kunnen hebben op de lessen. Hierover zullen wij je t.z.t. informeren;
  • Het is te allen tijde mogelijk om niet te komen lessen wanneer daar zwaarwegende redenen voor zijn, zoals familieleden in de risicogroep. Het is altijd de keuze en verantwoordelijkheid van de ouders om hun kind weer te laten lessen;
  • Er geldt altijd: bij ziekte blijf je thuis. Ook bij lichte klachten: thuisblijven en niet naar de vereniging komen. 
  • We houden ons strak aan de hygiëne-voorschriften: geen handen schudden, regelmatig handen desinfecteren, niezen in de elleboog. Iedereen vanaf 13 jaar en ouder houdt altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • De vereniging stelt desinfectiemiddel beschikbaar; voor en na elke les desinfecteren we onze handen. 
  • De trainer is de toezichthouder om de richtlijnen en afspraken te bewaken. Volg zijn aanwijzingen op. 
  • De routes voor aankomst er vertrek worden met borden en belijning aangeduid. Houd hiermee rekening als je naar de les komt en na afloop van de les.
  • De lessen worden met 5 minuten ingekort, zodat er zo min mogelijk contact is tussen de junioren die komen en vertrekken.

Aanspreekpunt 

De voorzitter (Boudewijn van der Valk) is namens de vereniging het Corona-aanspreekpunt. Voor vragen kun je bij hem terecht: [email protected]

LTC De Gelenberg zet met deze openstelling voor onze junioren de eerste stap naar een gefaseerde en verantwoorde openstelling van het park al onze leden. We houden je op de hoogte.  

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Nieuwscategorieën