Kantine weer open, vrijspelen junioren, zomertraining en vervanging banen, terug naar oude reanimatierichtlijnen

29 juni 2020


In deze nieuwsbrief:

  • Corona-update: kantine weer open & de jeugd mag weer vrij spelen!
  • Maak kennis met tennis proefles
  • Extra aanbod Zomertraining
  • Vervanging baan 5/6

Corona-update

Met ingang van 1 juli worden de RIVM-richtlijnen weer verder versoepeld, waardoor het weer toegestaan is om de sportkantines te openen. Het bestuur heeft het bijgewerkte protocol van de KNLTB bekeken en onze conclusie is dat we de kantine weer kunnen openen. Bardiensten zijn weer opengesteld via de planner in KBLTB.Club. Mocht je eerder een bardienst hebben gepland in de periode vanaf 1 juli? Die staat er dan nog steeds in.

Ook is het aanwezig zijn van een toezichthouder voor de jeugd niet meer noodzakelijk. Dat betekent dat jeugdleden ook weer zonder beperkingen kunnen vrijspelen! Daarbij gelden nog een paar aandachtspunten:

  • De 1,5m-maatregel blijft onverminderd van kracht.
  • Het aantal beschikbare zitplaatsen binnen zal worden beperkt en de tafels worden uit elkaar geplaatst. Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan
  • We willen iedereen vragen zoveel mogelijk met pin en liever nog contactloos te betalen. Gebruik je contant geld? Leg dit dan op de bar, eventueel wisselgeld zal door de bar-medewerker op de bar worden teruggelegd
  • We zullen op voldoende plaatsen desinfecterende gel beschikbaar stellen. Maak hier gebruik van!
  • Ben je verkouden, koortsig of heb je een van de andere symptomen die bij Corona horen? Blijf dan thuis!
  • Kleedkamers blijven gesloten; douchen op de club is niet toegestaan  

Maak kennis met tennis-proefles

De afgelopen jaren organiseerden we altijd, met veel succes, een Maak Kennis Met Tennis-clinic, om potentiële leden vrijblijvend kennis te laten maken met de tennissport en met onze vereniging. Dit evenement kan in clinic-vorm helaas niet doorgaan, maar wel hebben we, samen met De Jager Tennis, een aantal gratis proeflessen georganiseerd. Na afloop kan men gebruik maken van een interessante aanbieding voor enkele lessen in de zomerperiode, in combinatie met een lidmaatschap voor de rest van het jaar.

De proeflessen zullen plaatsvinden op zaterdag 4 juli tussen 12:00 en 14:00. In verband met Corona-maatregelen willen we te veel drukte op het park beperken, dus deze proeflessen zijn dit jaar helaas alleen beschikbaar voor niet-leden. Wel willen we alle leden via deze weg oproepen om in hun vrienden- en familie kring eens rond te vragen wie er interesse heeft om deel te nemen te wijzen op deze proeflessen. Meer informatie en het inschrijfformulier is terug te vinden op onze website.  

Extra aanbod zomertraining

Tijdens deze zomer hebben wij een super leuke actie voor iedereen. Samen met De Jager Tennis bieden we een MINI cyclus aan van 2, 3 of 4 trainingen!  

Heb jij zin om door trainen? Of heb je getwijfeld of tennisles wel iets voor jou is? Schrijf je dan nu in!   Hierbij kort wat informatie over de trainingen:

  • Training in week 30 t/m 33
  • Keuze voor deelname aan 2, 3 of 4 trainingen
    • 2 trainingen = €30
    • 3 trainingen = €40
    • 4 trainingen = €45
  • Groepen bestaan uit 3 tot 6 personen
  • Trainingen duren 60 min
  • Betalingen gaan per eenmalige incasso, of factuur - deze worden vanuit De Jager Tennis verstuurd.
  • Tijdens de zomervakantie hebben we ook de mogelijkheid om in de ochtend trainen. Vul daarom goed je verhinderingen in en vul dat eventueel aan in het opmerkingenveld.

INSCHRIJVEN? Inschrijven voor de zomerlessen kan t/m woensdag 8 juli via de website van de tennisschool: https://dejagertennis.plannedtennis.nl/inschrijven  

Vervanging baan 5 en 6

In de ALV van 17 maart 2020 is besloten tot het vervangen van banen 5 en 6 in 2020. Hierop zijn we als bestuur met de aannemer in gesprek gegaan om tot een planning te komen. Ook hier heeft de Corona-crisis natuurlijk impact, en wel op 2 punten:

  1. Ons financiële resultaat zal er naar verwachting eind dit jaar wat anders uitzien dan begroot. We lopen door de Corono-crisis een hoop inkomsten mis, maar maken ook gelukkig niet alle kosten. Ondanks dat hebben we als bestuur gemeend dat we geen reden hebben om af te wijken van de opdracht van de ALV, dus de vervanging van de banen gaat door zoals besloten.
  2. De planning van de aannemer is voller geworden, doordat meer verenigingen de afgelopen periode zijn gaan vragen om werkzaamheden, zeker doordat veel sportparken tot enkele weken geleden niet gebruikt werden.

Het is door de planning van de aannemer lastig gebleken om een handig moment te kiezen voor de vervanging, bijvoorbeeld in de zomervakantie. Om zeker te zijn dat de vervanging van de banen in ieder geval (ruim) voor de geplande start van het Open Toernooi zal zijn afgerond, zijn we vorige week met de aannemer overeengekomen dat hij op donderdag 2 juli zal starten, en naar verwachting ca 4 weken weken later gereed zal zijn.

 

Terug naar oude reanimatierichtlijnen.
 
Beste tennisliefhebbers.
Even een update tav het reanimeren in deze tijden van COVID 19. 
We gaan weer terug naar hoe we het vroeger deden.
Wees je ervan bewust dat er altijd patiënten zijn die besmet kunnen zijn. 
De Nederlandse reanimatieraad heeft twee adviezen  geschreven. Maak je je dit eigen.
Bel zsm 112. De centralist van de meldkamer helpt je te kiezen voor welke variant je kunt gaan. Beide heb ik hier toegevoegd en ik zal deze ook in de AED tas toevoegen.
Hopelijk hebben we het nooit nodig. In geval van bereid je goed voor. 
Vr groet Jan Pieter den Hertog.
 
Advies basale reanimatie door omstanders, first responders en burgerhulpverleners.
Terug naar normale richtlijn
 
Voor de basale reanimatie (BLS) geldt vanaf nu dat het advies is deze weer uit te voeren volgens de normale richtlijn inclusief beademen tenzij de centralist van de meldkamer ambulancezorg anders aangeeft.
Voor alle reanimaties gelden de volgende aandachtspunten.
• Vraag de meldkamercentralist of van de normale richtlijnen moet worden afgeweken.
• Hanteer zo mogelijk de (hygiëne)maatregelen zoals de overheid deze adviseert.
• Beperk in alle gevallen het aantal BLS-hulpverleners dat zich met de
daadwerkelijke reanimatie bezighouden tot het minimum. Maximaal twee BLS-
hulpverleners bij het slachtoffer, anderen staan op meer dan 1,5 meter afstand.
• Was na een reanimatie je handen en polsen met water en zeep. Als alternatief
kan handenalcohol gebruikt worden. Dit kan eventueel bij de ambulance of een
eventuele ander aanwezig hulpverleningsvoertuig.
• Hulpverleners die in de dagen/weken na de reanimatie klachten krijgen die
mogelijk duiden op COVID-19 kunnen zich laten testen. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen. ;

Nieuwscategorieën